Symbolik og deres vigtighed i kommunikation mellem mennesker

Der findes mange måder at kommunikere mellem mennesker på. Der er ofte mange der glemmer at det man siger ikke er den eneste måde at kommunikere på. Man kan udover at kommunikere med det man siger, også kommunikere med ens kropssprog. Yderligere kan man kommunikere med billeder. Det er svære at kommunikere med billeder, men her kan der gøres en masse. Et billede er nemlig meget hurtigere at indlæse end en sætning. Det kan man udnytte. Forestiller man sig en et bygningsområde med en masse forskellig information. Her er der både tekst og billeder på en masse reklame plakater, så vil billederne have en klar fordel. Det er heller ikke lige så stor en orker for hjernen at kigge på billedet. Kan man kommunikere noget med billedet, så har man altså en fordel i disse situationer. Billeder kan man lave i forskellige programmer, og derefter få dem trykt på tøj. De kan laves i photoshop, som er et program fra adobe, som benytter pixels til at definere udseendet af billedet.

Yderligere, så kan man også gøre brug af Illustrator, som også er et program fra Adobe. Her gøres der i stedet for brug af pixels brug af vektorer. Med vektorer så har man en fordel når filen skal skaleres. Har man at gøre med en stor plakat der skal på Rådhuspladsen fx. så vil et billede fra Illustrator i SVG format være bedre, fordi at billedet ikke vil vises i dårlige kvalitet som det vil med et pixel baseret værktøj som photoshop. Når man trykker tøj, så anvendes der for det meste Photoshop, og ikke SVG formater, men begge dele kan printes.

 

Tryk på tøj – En smart måde at fremvise symbolik på

 

Tryk på tøj bruges til at give et udtryk på mange ting. Det kan være et udtryk på ens religion, som også er et logo, eller det kan være et andet symbol der symboliserer noget helt andet. En t shirt med tryk, fungerer på samme som andet tøj med tryk. En T-shirt med tryk kan udtrykke hvilket som helst billede, og symbol, som man ønsker. Når man benytter sig af tøj lavet på denne måde, så kan man hurtigt vise frem til mennesker hvad man har på hjertet omkring specifikke emner, hvad man tror på meningen med livet er osv. Det går meget hurtigere for de andre mennesker som ser det, hvis det bliver udtrykket i billedform, men det har også en ulempe

 

Med billede formen, så kan der opstå misforståelser, hvis ikke de kender til billedet, eller illustrationen, og det betyder at de for et forvrænget billede af den man prøver at fremvise.

 

Det kan også være at de slet ikke forstår hvad trykket symboliserer.