Våddragt dame

Går du og har planer om at komme på vandet og stå på paddleboard i løbet af sommeren, så kan det allerede være en idé, at lede efter din nye våddragt til sup board sæsonen. I denne artikel har vi forsøgt at belyse de vigtigste punkter, når du skal ud og finde en våddragt til damer. Vi har forsøgt at samle de mest basale og grundlæggende informationer til køb af din næste våddragt.

Hvad gør en våddragt?

En våddragt har flere formål, men det vigtigste er, at den hjælper med at holde dig varm. Våddragten skal tilføre varme, komfort og isolering, når du er på vandet. Det kan godt være at du bare vil stå på paddleboard om sommeren, men falder du i vandet kan det være en stor fordel med en våddragt, som holder dig varm og gerne i længere tid. Det forlænger den aktive tid på vandet og er med til at sikre den gode oplevelse, når du surfer. Husk derfor at få anskaffet en god og varm våddragt. Du bør samtidigt gøre dig nogle overvejelser omkring valget af hvilken type våddragt du ønsker, samt hvornår på året du gerne vil på paddleboard. En sommer våddragt er tyndere end en vinter våddragt og omvendt. En tyk våddragt holder nemmere på varmen og derved kan du også stå på dit sup board i længere tid.

Hvilket materiale er en våddragt fremstillet i?

Alle våddragter er fremstillet i neopren. Det samme er dykkerdragter og generelt alle typer våddragter til surfing. Neopren kommer i mange forskellige typer, tykkelser og i forskellige materialer blandinger. Du kan få neopren som har utrolig meget stræk og fleksibilitet, mens andet har mindre stræk og fleksibilitet. De gode våddragter har godt med stræk, blødhed og fleksibilitet, men er naturligvis også en anelse dyrere at købe. Omvendt får du en våddragt som er holdbarhed, varm og som kan holde i mange år. I længden er det billigere at købe en god våddragt allerede fra starten, end at skulle ud at skifte løbende.

Grundlæggende skal neopren sidde tæt til kroppen, da dette er med til at isolere når du er på vandet. Neopren har først virkning når det sidder tæt til kroppen. Det skal ikke sidde løst, da der derved kommer vand ind i våddragten og den hurtigt kan komme til at føltes ubehagelig. Sørg derfor for at din våddragt sidder tæt og tilpas til kroppen. Det er med til at give øget komfort og aktiv tid når du er på paddleboard.

Vælg den rigtige våddragt til dame

Når du køber våddragt hænger pris og kvalitet meget sammen. Det er derfor bestemt ikke ligegyldigt hvad du giver for en våddragt og hos hvem du køber den. Selvom det kan være fristende at købe våddragten billigt i det lokale supermarked, så hænger prisen oftest sammen med kvaliteten. Har du planer om at surfe bare en smule, vil vi klart anbefale at du køber en våddragt til minimum kr. 1000 som udgangspunkt. De dyreste modeller koster hurtigt 2-3 tusinde.

En fornuftig våddragt til sup skal som udgangspunkt have lange arme og lange ben. Korte ærmer er fristende, men bliver det bare en smule overskyet kan det hurtigt blive koldt.