Kikkert til ethvert behov

I og omkring Hjørring finder der skøn natur i form af skove, søer og smukke marker. Når man færdes i naturen og støder på alverdens smukke dyr og fugle, er det uundværligt med en god kikkert. Når man har kikkerten med, får man pludselig dyrene helt tæt på og kan opleve en helt anden form for natur. Hvis du ikke allerede har erhvervet dig en god kikkert, vil vi i denne artikel fortælle lidt om hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde din nye kikkert.

Der findes et hav af kikkerter i forskellige størrelser, til et øje eller to øjne, håndkikkert eller udsigtskikkert, som alle dækker forskellige behov. Det kan være svært at finde frem til den helt rigtige kikkert, dels fordi der er så mange forskellige modeller at vælge i mellem, men også fordi, det kan være svært at vide hvilken kikkert der matcher dine behov og ønsker. Søger du på nettet kan du være heldig at finde en kikkert specialist som har opdelt sine kikkerter efter behovs, det kan gøre din søgen efter din nye kikkert noget lettere. Hvis ikke du er faldet over en af disse kikkertspecialister, vil vi gerne redegøre for et par specifikationer, som du kan støde på i din søgen, og som kan være med til at afgøre hvilken kikkert er der den rigtige for dig.

Det første du vil støde på, er to tal som f.eks. 8×25, det første tal er forstørrelsen, altså hvor mange gange kikkerten forstørre det billede du ser. Det andet tal er frontlinsediameteren i mm, som siger noget om hvor meget lys der kommer ind i kikkerten, jo større frontlinsediameter desto mere lys, og mere lys betyder lysere og klarere billede. Frontlinsediameteren er også med til at afgøre hvor fysisk stor kikkerten er, da et større glas automatisk fylder mere. Så er du på udkig efter en praktisk lommekikkert, bør du vælge en kikkert med en lille frontlinsediameter, er du derimod på udkig efter en allround kikkert, anbefaler vi 42 mm.

Endvidere kan du kigge på coatningen af linserne. Coatningen er med til at påvirke det billede du ser i kikkerten, da det optimerer lysgennemgangen, samt hvor skarpt billedet står. Der skelnes mellem: coatet, multi-coatet og fuld multi-coating. Coatede linser betyder at nogle af linserne er coatede, multi-coatet betyder at flere af linserne og coatede, fuld multi-coatede linser betyder at alle linser i kikkerten er påført coatning. Fuld multi-coatning er at foretrække, da det giver den mest optimerede lysgennemgang og skarphed af billedet.

Du kan også kigge på om kikkerten er vandtæt. Skal du bruge din nye kikkert til søs, vil dette være en uundværlig egenskab. Nogle kikkerter er påført nitrogengas i kikkerthuset, hvilket er med til at gøre dem 100% vandtætte, men det sikrer også de indvendige dele mod støv og snavs, samt gør, at kikkerten ikke dugger indvendig. Denne egenskab er praktisk for alle der har et behov for at kunne bruge en kikkert uanset vejrforhold.

Alle disse parametre bliver også støttet af hvilke prismer der sidder i kikkerten. BaK7, Bak4 eller ED-glas. Altså er der mange parametre du bør tage højde for når du udvælger din nye kikkert. Vores anbefaling vil være at henvende dig til en kikkertspecialist, som har et bredt sortiment af kikkerter, og som kan guide og rådgive dig til det rette valg af kikkert, sådan at du får en kikkert der matcher dine behov og ønsker.  Det kunne f.eks. være Kikkert Shoppen som fører et bredt udvalg af praktiske kikkerter til ethvert behov.