3 facts omkring Black Friday, som du måske ikke kender

Black Friday er en af årets travleste dage, hvor mange får fat i knivskarpe tilbud på nedsat pris. Det er også en af de mest indbringende dage for detailhandlerne. Men ved du, hvorfor den hedder Black Friday? Eller hvor udtrykket stammer fra? Her er tre fakta om Black Friday, som du måske ikke vidste.

 

1.      Det stammer fra USA

Black Friday har sin oprindelse i USA, hvor den altid ligger på dagen efter Thanksgiving. På Black Friday strømmer folk til butikkerne i et forsøg på at få fingrene i de bedste Black Friday tilbud og rabatter. Black Friday er så populær, at den nu har bredt sig til andre lande, såsom Canada, Australien og naturligvis Danmark. Selv om Black Friday kan være en god dag til at få nogle tilbud, er det også vigtigt at være opmærksom på de potentielle farer, der følger med så store menneskemængder. Der er blevet rapporteret om personskader og endda dødsfald på Black Friday! Dog er det kun i USA, at det går så vildt for sig. Herhjemme i Danmark er det langt mere roligt og håndgribeligt.

2.      Cyber monday kommer lige bagefter

I de seneste år er Cyber Monday blevet næsten lige så populær som Black Friday. Den finder sted mandagen efter Black Friday, og mange forhandlere tilbyder store rabatter på deres websteder. Cyber Monday er en god dag til at foretage juleindkøb hjemmefra. Så hvis du ikke kan overskue kaosset og folkemængderne på Black Friday, så har du altså mulighed for at få gode tilbud i hus på Cyber Monday. Det er et fænomen, der er kommet efterfølgende. Det er ikke kun på Cyber Monday og Black Friday, at du kan få gode tilbud. I Kina har man også lavet en tilbudsdag, der hedder Singles Day. Her bliver de kinesiske singler hyldet og det giver dem mulighed for at købe alt, hvad de ønsker, til nedsatte priser.

3.      Navnet stammer fra et børskrak i 1800-tallet

Black Friday har sit navn fra et aktiemarkedskrak i 1800-tallet.  Denne begivenhed forårsagede en finansiel panik, og mange mennesker mistede en masse penge. Udtrykket “Black Friday” blev første gang brugt på tryk i 1875. Nu bliver det brugt i forbindelse med det shoppingkaos, der kommer i forbindelse med denne dag. Det er klart den travleste dag på året for mange detailhandlere, men det giver også en god overskud for mange. Så hvis du er på udkig efter gode tilbud, skal du holde øje med Black Friday-udsalg!