3 gode vandreruter i Danmark

Er du blevet lidt opslugt af friluftsliv og vandreture her på det seneste, så er du bestemt ikke den eneste. Nogle gange kan det dog være en anelse svært at blive ved med at finde spændende ruter, og derfor ender det ofte med at blive en smule ensformigt.

 

Vi har af den grund gået i skufferne for at finde nogle af de bedste og smukkeste vandreruter i Danmark, hvilket har resulteret i 3 rigtig spændende ruter, som vi her i artiklen vil introducere dig for.

 

Camønoen 

Første skud på stammen er den guddommelige Camøno, som i høj grad har ladet sig inspirere af den klassiske pilgrimsvandring Caminoen. Hvis ikke du allerede har regnet det ud, så er lokationen Møn, og du vil begive dig ud på et vaskeægte øhop, hvor også øerne Bogø samt Nyord er en del af den 175 km lange tur. 

 

Du kan booke en samlet tur, hvor der både er indlogeringer, mad, transport osv. inkluderet, eller du kan tage en primitiv udgave og sørge for det hele selv. 

 

Der er noget til enhver smag, men uanset hvordan du vælger at gøre det, så får du en utrolig smuk naturoplevelse.

 

Vesterhavscaminoen 

Vi bliver i det Camino-inspirerede område, men nu rejser vi en tur til Vestjylland. Vesterhavscaminoen begynder i Thorsminde, hvor du starter direkte ud med en længere gåtur langs stranden. 

 

Herefter kommer du bl.a. forbi Lemvig, Thyborøn og til byen Agger. Er du helt vild med den vilde vestjyske natur, så vil du sætte stor pris på netop denne vandreoplevelse.

 

Turen er booket, og du vil få kort udlevet, så du er helt klar over, hvor du skal begive dig hen. Selve turen tager en 3-4 dage at gå, og du vil have mulighed for at holde nogle dejlige stops undervejs langs ruten.

 

Øhavsstien 

Tag med til Sydfyn hvor Øhavsstien blot ligger og venter på dig. Her vil du blive udsat for en meget eksklusiv naturoplevelse, som du igen kan tilpasse til dine behov. 

 

Denne vandrerute er omkring 220 km lang, og den byder altså på lidt af hvert. Der er gode overnatningsmuligheder, og du har både mulighed for guidede ture, ligesom du kan udforske naturen på egen hånd. 

 

Et skønt og frodigt naturområde, hvor du møder stor alsidighed, hvilket bare gøre det sydfynske øhav til noget ganske særligt.

 

Er du klar til at tage på nye eventyr?

Vi håber naturligvis, du har fundet inspiration til din næste tur, så du kan komme ud at opleve endnu mere af Danmark og alt det som landet byder på. I hvert fald har du nu noget mere inspiration at arbejde med, og så er vi sikre på, at din næste vandretur bliver helt igennem fantastisk.