Sådan udskiftes distributorkappen

Hvis du ejer et køretøj, der er fremstillet inden for de sidste 20 år eller deromkring, er der stor sandsynlighed for, at det har et tændingssystem uden fordeler. Det betyder, at der ikke er nogen fordelerhætte, der skal udskiftes, når tiden er inde. Men hvis du har et ældre køretøj, er udskiftning af fordelerhætten en nødvendig del af den regelmæssige vedligeholdelse. Find-autoværksted.dk giver dig mulighed for at bestille et eftersyn eller inspektion online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti.

 

Her er en trin-for-trin-guide, der hjælper dig med at gøre det.

 

Hvis du antager, at du har et traditionelt fordelerbaseret tændingssystem, er det første, du skal gøre, at finde den Fordeleren. Den er normalt placeret foran på motoren i nærheden af tandremmen eller tandkæden. Når du har fundet fordeleren, skal du fjerne fordelerens dæksel. Denne holdes fast med et par skruer og har normalt to ledninger fastgjort til den.

 

Når hætten er fjernet, kan du begynde at udskifte fordelerrotoren. Det er rotoren, der drejer rundt og sender gnisten til tændrørene. For at fjerne den skal du skrue fastholdelsesskruen ud og trække den af. Når rotoren er fjernet, kan du sætte den nye på. Sørg for, at den sidder godt fast, og sæt derefter fordelerhætten på igen.

 

Vedligehold dit køretøjs tændingssystem.

 

Du kan f.eks. kontrollere tændrørsledningerne og sørge for, at de er i god stand. Du kan også kontrollere selve tændrørene og sørge for, at de er i god stand. Du kan også kontrollere selve tændrørene og sørge for, at de er rene og i god stand. Udskiftning af fordelerhætten er en forholdsvis enkel opgave, men det er vigtigt at sørge for, at du gør det korrekt. Med en smule viden og det rigtige værktøj kan du gøre det selv.