Sådan kan du få en plads i den Sydfranske sol

Er du en af dem, der drømmer om at bo nede i det franske middelhavsområde, men som står på bar bund, hvad angår de praktiske ting, bør du læse med her.

 

Mange sider af den samme sag

Der er mange personer, der forelsker sig eller får en stor forkærlighed til Frankrig og særligt Sydfrankrig gennem en masse forskellige ting. For mange personer er maden og vinen noget af det absolut mest suveræne, hvad angår kulinariske oplevelser. Nogle er fascineret af sproget og den franske måde at leve på, hvorimod for andre appellerer det noget mere eksotiske og solrige vejr, end hvad vi har i Danmark.

Hvad end din årsag måtte være, er det vigtigt, at du laver noget grundigt forarbejde i forhold til undersøgelser om, hvad du skal være særlig opmærksom på. Herunder, om der er aspekter og ting som passer eller ikke passer til dine behov.

Inden du går til kødet med din research, bør du selvfølgeligt altid tage udgangspunkt i din egen nuværende kontekst. På den måde minimerer du risikoerne for ubehagelige overraskelser.

 

Hvor skal jeg starte?

Når du har afklaret med dig selv, hvad dine behov er og prioriteterne af disse, er det næste naturlige skridt at undersøge omstændighederne nede i varmen. Men det fører til problemet om, hvor du bør starte?

I bund og grund bør du starte de steder, som ligger højest på din prioriteter, hvad angår behov. Det kan eksempelvis være nogle af nedenstående:

  • Boliger til salg i Frankrig
  • Jobmuligheder
  • Sprogkrav
  • Uddannelsesmuligheder
  • Pension
  • Bankkonto
  • Kulturelleværdier
  • Sociale normer
  • Og meget mere

Du kan tage udgangspunkt i ovenstående liste, hvor det her kan anbefales, at du går efter vigtige ting såsom bolig, job og sprogkrav, da fransk er det sprog der tales i Sydfrankrig og generelt i hele landet. Det er værd at vide, at hvert et af punkterne kan have en del underpunkter eller aspekter tilknyttet, som kan være relevante for dig, afhængigt af situationen.

For at gøre din emigrering lettere, kan du gøre brug af følgende tips til at bedre din situation.

 

Tip 1: Find et eller flere danske netværker

Der bor danskere flere steder rundt i verden, hvor nogle steder kan du mindre samfund elle større grupperinger. Disse kan være til stor hjælp og gavn i forhold til alle de små, men betydelige detaljer og faktorer der gør sig gældende i landet. Hertil kan de give nogle lettere muligheder, hvad angår socialisering.

 

Tip 2: Smag på det

Det sidste som kan gavne dig er, at du tager et smut ned til Sydfrankrig i en uge tid eller længere, hvor du simpelthen undersøger de forskellige faktorer og muligheder. Det kan give dig en stikprøve på, om det er noget for dig og dine behov.