Jane Aamund – at lære denne danske forfatter at kende

Lad os lære lidt mere om Jane Aamund, en produktiv dansk forfatter!

 

Jane Aamund er en dansk journalist, forfatter og redaktør. Hun begyndte sin karriere som journalist på Berlingske Tidende, hvor hun til sidst blev redaktør. Ud over sit journalistiske arbejde har Aamund også udgivet flere romaner, bl.a. Gennem ild og vand og Dronningens VALG. Hun har vundet flere priser for sit forfatterskab, bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris og den danske litteraturpris Bodil. Jane Aamund er en respekteret stemme i danske medier, og hendes arbejde har været med til at forme den offentlige mening om en række emner.

 

Jane Aamund er primært romanforfatter og essayist, men hun har også forsøgt sig med at skrive skuespil og manuskript. Til dato har hun udgivet 18 romaner, 3 skuespil, 2 essaysamlinger og 1 selvbiografi. Hendes værker er blevet oversat til mere end 20 sprog.

 

Det mest imponerende ved Jane Aamunds forfatterkarriere er måske dens lange levetid. Hun fik sin litterære debut som 41-årig med romanen “Tæt på en kvinde”, der udkom i 1974. Siden da har hun udgivet mindst én bog hvert eneste år uden at fejle. Faktisk har hun allerede udgivet sin 2019-roman “Fortæl mig det hele igen” (“Tell Me Everything Again”). I en alder af 80 år!

 

Hendes bedst sælgende bog til dato er romanen “Dage i Verden” fra 1984, som følger to familiers liv – den ene i Danmark og den anden i Tyskland – i løbet af fire årtier. Den blev i 1987 filmatiseret til en dansk tv-serie. 

 

Konklusion

Hvis du leder efter en ny forfatter at prøve, hvorfor så ikke give Jane Aamund en chance? Med næsten to dusin bøger til hendes navn – som spænder over flere genrer – er der helt sikkert noget, der interesserer dig. Hvis du vil have flere oplysninger om Jane Aamund og hendes arbejde, skal du sørge for at tjekke hendes hjemmeside https://janeaamund.dk.