Gør motorcyklen klar til en køretur rundt i det nordjyske: 9 tips

Når du skal ud at køre motorcyklen rundt i det nordjyske, er der flere ting, du skal have styr på. For eksempel er det en god idé at gøre motorcyklen klar til turen. Vi har samlet 9 tips, som kan hjælpe dig med netop dette.

Sørg for at motorcyklen er tanket op.

Dette gælder selvfølgelig også, hvis du kun skal ud på en kort tur. Men det er særligt vigtigt på lange ture, hvor du ikke ved, hvor langt der er mellem tankstationerne. På motorcykel kan du typisk køre omkring 200 kilometer på en fuld tank. Og med de høje brændstofpriser, kan det godt betale sig at fylde tanken op, når det er billigere end normalt.

Kontrollér dækket på motorcyklen

Det er vigtigt at have styr på dækkets tryk og mønsterdybde. Husk også at kontrollere motorcyklens bagdæk – dette er ofte glemt. Et dæk med korrekt tryk er enormt vigtig for din sikkerhed, og det samme gør sig gældende når vi ser på dækkets mønster.  Er mønsteret for slidt, kan det være farligt at køre motorcykel. I Danmark er der krav om, at mønsteret skal være mindst to millimeter dybt.

Tjek motorcyklens bremsevæske

Bremsevæske skal kontrolleres mindst en gang om året, og det er en god idé at tjekke den inden en længere tur. Hvis der ikke er nok bremsevæske, kan det være farligt at køre motorcykel, men det heldigvis relativt nemt at fylde mere på.

Kontrollér motorcyklens olietryk

Det er vigtigt, at motorcyklens olietryk er korrekt, da det kan have stor indflydelse på motorcyklens levetid. Og det ville være enormt trælst, at motoren gik i stykker under vejs på en lang køretur.

Tjek motorcyklens belysning

Det er også vigtigt at have styr på motorcyklens belysning, både fordi det er lovpligtigt, men også fordi det øger sikkerheden.

Husk motorcykelhjelmen

Det er selvfølgelig vigtigt at have en motorcykelhjelm på, når du kører motorcykel. Husk også at tjekke, om hjelmen er i god stand, før du tager afsted på tur.

Pak motorcyklen forsigtigt

Når du skal pakke motorcyklen, skal du være forsigtig. Overvej hvad du har brug for, og pak motorcyklen så den ikke bliver overbelastet.

Planlæg din rute

Når du skal ud at køre motorcykel, er det en god idé at have en plan for, hvor du vil køre. På den måde kan du også sikre dig, at du kender til vejene, og at der ikke er for mange ukendte steder.

Tag til syn for at få en tredje part til at gennemgå motorcyklen

Hvis du er i tvivl om motorcyklen er klar, kan det være en god idé at få den tjekket hos en synshal. På den måde sikrer du dig, at motorcyklen er i orden, og at du kan køre trygt og sikkert rundt i det nordjyske.