Gør bilen klar til vinterens udflugter

Vinteren er én af de hårde årstider for din bil og derfor er det vigtigt at du sikrer at din bil er klar til den forestående vinter. Det vil både gøre det til en bedre køreoplevelse og samtidig sikre at din bil kan holde mange flere år. Du undgår at den ruster og dermed sparer du også mange penge på dine værkstedsregninger.

Få en bilvarmer monteret

Der er ikke noget værre end at komme ud i en kold bil, som kan være lang tid om at varme hele motoren op, så du kan få varme i kabinen.

Alt er koldt at røre ved og du når knap nok at få bilens klimaanlæg over 20 grader inden du er kommet frem.

Men dét kan du undgå ved at få monteret en bilvarmer. Den starter simpelthen med at varme motoren op en halv time før du skal ud og køre i den. Så når du drejer nøglen vil der straks komme dejlig varm luft ud af ventilationen. Du får en bedre køreoplevelse og bilen vil også, i de ekstra kolde måneder, fjerne is, sne og dug meget hurtigere.

Husk at få vinterdæk

Når den kolde tid nærmer sig, er det også tid til at få monteret vinterdæk på bilen. Vinterdæk sikrer at du har et endnu bedre vejgreb i både regnvejr og frostvejr. Det giver sig selv, at det dermed bliver endnu mere sikkert at køre i bilen.

Få en undervognsbehandling

Undervognen på bilen bliver udsat for både vand, salt og sten, når du triller rundt på vejene – specielt i efteråret og vinteren. Derfor bør du overveje at få en undervognsbehandling til din bil, som sikrer at den ikke er så modtagelig for vand og andet.

Det betyder, at den heller ikke ruster lige så hurtigt – og du kan faktisk få en markant højere pris for din bil, når du på et tidspunkt skal sælge den. Eller du kan vente et par år med at skifte bilen ud, fordi den simpelthen kan holde til mere.

Pas generelt godt på din bil

Det er vigtigt – uanset om det er sommer eller vinter – at passe godt på din bil. Derfor er det også vigtigt at du løbende får skiftet olie, tjekket dæktryk, kontrolleret bremser og meget andet, som et autoriseret værksted kan hjælpe dig med.

Kør en tur forbi din lokale mekaniker og lad ham gennemgå bilen fra A til Z – han kan hurtigt fortælle dig, hvad du skal gøre, for at din bil holder længere.