3 oversete byer, som du bør besøge

Industriferien kommer buldrende lige mod os, og hvis vi kender tiden ret, når vi ikke at skifte underbukser eller at blinke med øjnene, før chefen gerne vil have dig tilbage på arbejde, fordi din ferie er slut. Sådan går det, og sådan bliver det. Det kan vi lige så godt lade være med at prøve at lave om.

Men sagnet siger jo heldigvis også, at det handler om kvalitet fremfor kvantitet, så på den måde er dine formentlig 3 ugers sommerferie længe nok til, at du kan proppe noget kvalitet ind. Det vil vi gerne hjælpe dig med i denne artikel. Humlen i denne artikel er kort fortalt, at når du skal planlægge udflugter i din ferie, vil dine og de flestes tanker typisk ryge over imod Vesterhavet, storbyerne og Skagen for bare at nævne et udpluk af de sædvanlige tilflugtssteder for de omrejsende danskere. Og det skal du bestemt ikke høre noget for, hvis du også gør eller har gjort det.

Vi vil blot præsentere alternativer til disse sædvanlige destinationer, hvis du kunne tænke dig at prøve noget nyt.

Hjørring

Den største by i Vendsyssel, som råder over flere geniale seværdigheder, end hvad man lige umiddelbart har hørt i folkemunde – naturligvis afhængigt af, hvor man er fra i landet. Ikke desto mindre snakker vi bl.a. Hirtshals fyr, Zoologisk have, et Bunkermuseum, Oceanarium og ikke mindst bymidtens flotte arkitektoniske udtryk, som udgøres af flotte bygninger fra en tid, hvor der hverken var tænkt på du eller jeg endnu.

Bogense

En lille, fin og for nogle overset perle på toppen af motorvejsøen Fyn (mest et kaldenavn for dem på Sjælland og Jylland). Byens højdepunkt er havnen, som danner centrum for det primære byliv, der hersker i byen, fordi der her findes iskiosker, fiskerestauranter, butikker og ikke mindst moderniserede badeområder til alle vandhundene. Derudover kan du nyde den flotte bymidte, som strækker sig stortset fra havnen og hele vejen gennem byens centrum. Men når man går gennem bymidten skal man dog passe en smule på nakken, for man bliver lynhurtigt betaget af byens flotte, historiske arkitektur, som stadig pryder gadebilledet.

Årsdale

Og fra Nordfyn tager vi et skarpt sving direkte over til solskinsøen, Bornholm. Her finder du bl.a. Årsdale på østkysten, som ligesom øens mange andre byer er stærkt præget af fiskeriindustrien. Ikke desto mindre har du mulighed for at opleve endnu en lille, flot by, som i artiklens øjemed ikke er lige så frekventeret som de andre større byer på Bornholm. Et must-see i Årsdale er bl.a. den flotte, gamle mølle, som vidner om tidligere tiders bygge- og levestil ikke mindst.

Så hvis du er interesseret i busrejser i Danmark, er det her en lille inspiration til, hvad du måske kunne finde interessant at besøge. Busudlejning er nemt og bekvemt – hop gerne ind på Vikingbus’ hjemmeside for at få et hurtigt overblik over dine transportmuligheder.