Nordjyske iværksættere vil hjælpe dig med en bedre søvn

Søvnen er ekstremt vigtig for vores velære. Sover du dårligt om natten, vil det have konsekvenser for dig den efterfølgende dag. Du kan føle dig træt, uoplagt, umotiveret og lettere irritabel, for ikke at nævne koncentrationsbesværet. Har du problemer med at sove en god, optimal og sammenhængende søvn om natten, er der dog flere ting, du kan gøre for at forbedre søvnen. Det hele handler om vaner og de rette hjælpemidler til at hjælpe den gode søvn på vej.

Mørklægning med sovemasker og gode rutiner

Først og fremmest er det vigtigt at geare ned, når du nærmer dig sengetid. Planlæg løbeturen på et andet tidspunkt. Dæmp gerne lyset og sæt dig og slap af et par timer inden sovetid. Hav nogle faste rutiner omkring sengetid, så din krop ubevidst forbereder sig på den nærtstående søvn. Er du en af dem, der har brug for total mørklægning for at sove, kan du eksempelvis prøve sovemasker fra Super Sover. Disse sidder tæt og sørger for, at du sover i totalt mørke. Sovemaskerne er lette, komfortable og åndbare, så de kan soves med hele natten uden at være til gene.

Blåt lys briller

De fleste danskere bruger deres bærbar computer, TV eller mobiltelefon om aftenen. Der er i sig selv ikke noget i vejen med at sidde stille og se en god film eller spille et spil. Problemet her ligger i det blåt lys, som skærmene udsender. Dette lys er en kunstig udgave af det blåt lys, som solen udsender. Vores kroppe er programmeret til at tro, at det er dag, når den modtager blåt lys. Her kan det være en god idé at bruge Blå lys Briler fra Beskyt dit syn. Disse er designet med et blåt lys filter, der sørger for, at det blåt lys ikke når din nethinde.