Dansk kultur: I nærheden af Hjørring ligger ravfund.dk

Dansk kultur: I nærheden af Hjørring ligger ravfund.dk

Dansk kultur er mere end teater i storbyerne og koncerter på landets spillesteder. Faktisk kan man også opleve den danske kultur, når man kommer lidt uden for byerne og går langs kysten. På mange måder kan man faktisk argumentere for, at den danske kultur og natur smelter sammen, eftersom danskere bruger meget af deres tid i naturen og i høj grad værdsætter naturen. En af de aktiviteter vi i Danmark sætter stor pris på, er at gå lange ture på stranden og lede efter ting som forstenet søpindsvin eller rav. Ravjagt er en aktivitet, som har haft stor terapeutisk indflydelse på mig selv om min familie, og faktisk begyndte der at gå lidt sport i det, når først man fandt ud af, hvordan man fandt den største mængde rav. I denne korte artikel vil du kunne læse mere om mine oplevelser med ravjagt.

Sådan startede min interesse for rav

Første gang jeg ledte efter rav var som barn på en strand i Jylland på en familieferie. Grunden til jeg begyndte at lede efter rav var at der var meget lidt andet at lave, men pludselig gik der sport i den. J4g og de andre børn brugte flere timer på stranden ved at gå og lede efter rav. Denne interesse fulgte mig på mine ferier fremover, hvor jeg stadig den dag i dag kan bruge flere timer på at gå op ned af strandene mens mine øjne scanner hver en kvadratcentimeter strand for det guldbrune bløde materiale i sandet. Denne jagtmetode ændrede sig dog for et par år tilbage, da jeg på en ferie nær Hjørring stødte på en webshop, der hedder ravfund.dk. Her fandt jeg et redskab der hed bright power og som for altid ville ændre den måde jeg leder efter rav på, og som har gjort, at jeg har fundet mere rav end nogensinde før.

Ravlygten bright power

Vi tog kontakt til ravfund.dk og de viste os bla. Danmarks kraftigste ravlygte, bright power. Den gør det muligt at finde rav meget hurtigere og meget nemmere. Hvis du ikke før har hørt om en ravlygte, så er du ikke den eneste, men efter jeg er blevet introduceret til den, går jeg aldrig på stranden uden. Lygten virker bedst i tusmørke, og virker på den måde, at den bader stranden i et violetlys, der får ravklumperne til at vise sig tydeligere. Når du lyser på en klump rav med ravlygten, vil det begynde at lyse i en stærk gul farve i en sådan grad, at du ikke kan tage fejl af det. På den måde bliver det både meget nemmere og meget hurtigere at finde rav. Selvom det ikke er meningen, der skal gå konkurrence i ravjagt, så er der ikke mange ting, der er mere tilfredsstillende end at finde en stor mængde rav på kort tid. Jeg har hvert fald opdaget, at det han en utrolig beroligende effekt på både min krop men i høj grad også mit sind. Ravlygte er naturligvis ikke vigtigt. Det vigtigste er, at man skal have det rart, mens man leder efter rav på de danske strande.