Helgener

Helligkilder i Toppen af Danmark

Helligkilder i Vendsyssel

Helt tilbage i oldtiden har helligkilderne været benyttet som religiøse samlingssteder. Af de over 700 kendte danske helligkilder er der flere, som stadig bærer navne efter de hedenske guder som for eksempel Odin, Thor og Freja.

Hirtshals Havn anno 1953

Historiske Hirtshals

Hirtshals og omegn emmer af historie, som går langt tilbage. Der har boet mennesker i området helt tilbage til istidens afslutning, som det bevidnes af den gamle stendysse ved Tornby. I dag har Hirtshals ca. 6000 indbyggere og én af Danmarks største fiskerihavne.

Naturkatastrofen i Lønstrup

Naturkatastrofen i Lønstrup

Naturkatastroen d. 11 august 1877. Den dag blev for altid skrevet ind i byens historie. Lønstrup bys udseende blev forvandlet i løbet af få timer, af et voldsomt skybrud.

Hen over middags tid trak der sig et voldsomt uvejr hen over det smukke fiskerleje. Den lille bæk blev forvandtel til en voldsom, nærmest brusende elv. 

Museumsbesøg i Hjørring og Sindal

Udstillinger, byvandringer, foredrag og meget mere. Museerne i Hjørring området byder på et væld af spændende aktiviteter hele året rundt. Få indblik i områdets interessante historie og oplev kunsten helt tæt på.

Bangsbo Hovedgaard

Bangsbo-området

I den sydlige udkant af Frederikshavn ligger en oase med Herregården Bangsbo omgivet af smuk natur og flere forskellige seværdigheder. Udgangspunktet er den gamle Bangsbo Hovedgård, som med sine voldgrave ligger ned til Bangsbo-å, der slynger sig gennem hele området. Herregården rummer Bangsbo Museum med bl.a. en søfartshistorisk samling, Det Jydske Modstandsmuseum og Ellingå-skibet.

Kirker i Hjørring området

Når du kører tur i landskabet møder du mange kirker. Både i byen og på landet. Besøger du en – eller flere – af dem bliver du ofte belønnet med skønne kalkmalerier og smukt indrettede kirker. Kirkerne finder du i Hjørring, Astrup, Sindal, Tolne, Mosbjerg, Hørmested, Lendum, Bjergby, Mygdal og Uggerby.

Tilbage til forsiden

Byen ved havet..

Sæbys charmerende by-og havnemiljø kan du opleve året rundt : De gulkalkede huse med stokroserne står som for 100 år siden og de ældste købmandsgårde i bindingsværk stammer tilbage fra 1500- og 1600-tallet.