Bilferie med børn i Nordjylland: Disse ting skal du have styr på

Når du skal på bilferie i Nordjylland, er der en række ting, du skal have styr på inden du køre afsted. Her får du et overblik over de vigtigste ting, som du skal have styr på inden din bilferie i Nordjylland.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Goleaseit.dk.

Lav en plan for bilferien

Når du skal på bilferie, er det en god ide at lave en plan for, hvor du vil køre hen og hvad du vil se. På den måde sikrer du dig, at du ikke går glip af noget af det, der er værd at se i Nordjylland. Du kan for eksempel starte din bilferie i Aalborg og køre langs kysten mod Hirtshals. På vejen stopper du måske ved Blokhus, hvor du kan tage en dukkert i havet eller slappe af på stranden. Husk også at planlægge en masse pauser undervejs, så I kan få noget at spise og drikke og strække benene ud.

Hav det rigtige udstyr med

Når du skal på bilferie i Nordjylland, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr med. Husk at pakke bilens forsikringspapirer, registreringsattest og dit kørekort med. Du skal også have dine ekstra bilnøgler med, så du altid kan komme ind i bilen, hvis du mister dine bilnøgler.

Sørg for bilen er klar til turen

Inden bilferien, skal du sørge for at bilen er klar til turen. Det betyder blandt andet, at bilens dæk er i god stand og har den rigtige mængde luft. Du bør desuden have styr på om bilen skal til services inden og fylde bilen op med benzin eller diesel. Til sidst skal du have pakket bilen med autostole til børnene, en køletaske med mad og drikkevarer, et førstehjælpssæt samt bilens papirer.

Find på nogle lege der får tiden til at flyve afsted

Når man er på bilferie med børn, kan turen godt føles lang. Derfor er det en god ide at finde på nogle lege, som kan få tiden til at flyve afsted. Du kan for eksempel spille bilbingo eller bilquiz. Du kan også have en konkurrence om, hvem der kan finde de fleste røde biler eller grønne træer. Det er en sjov måde at få børnene til at holde sig underholdt på bilferien.

Fyld ipad’en op med film og spil

En anden god ide til bilferien er at fylde ipad’en op med film og spil. På den måde kan børnene underholde sig selv, når de bliver trætte af at kigge ud af vinduet. Du kan for eksempel hente nogle af deres yndlingsfilm ned via en af de mange streamingtjenester. På de forskellige app-markedspladser findes utallige spil, som kan underholde børn i alle aldre.