Vendsyssel Kunstmuseum

Vendsyssel Kunstmuseum, Hjørring

På Vendsyssel Kunstmuseum kan man opleve moderne dansk kunst med tilknytning til Nordjylland.

Landskabsmaleri og kunstnerportrætter udgør grundstammen i samlingen, der tæller malere som Johannes Hofmeister, Svend Engelund, Poul Anker Bech m.fl. Foruden maleri omfatter museets samlinger skulptur, grafik og kunsthåndværk.

Vendsyssel Kunstmuseum præsenterer årligt 4-6 særudstillinger. De egne samlinger er altid fremme i skiftende ophængninger.

Museumsbygningen
Vendsyssel Kunstmuseum ligger i den gamle Bechs Klædefabrik midt i Hjørring, der er omformet til et moderne og smukt kunstmuseum af arkitektfirmaet C.F. Møller. Museet er indrettet med møbler af den internationalt anerkendte møbelarkitekt Poul Kjærholm, der er født og opvokset i Vendsyssel. I 2009 blev Vendsyssel Kunstmuseum udvidet med et Videnscenter for maleren Niels Larsen Stevns, der huser skiftende udstillinger af hans værker.

Aktiviteter for børn
Gå på billedjagt eller se en film i ’biografen’. Børn og forældre bydes varmt velkommen på Vendsyssel Kunstmuseum. Der arrangeres jævnligt værkstedsarrangementer og familieomvisninger. Følg med i begivenhedskalenderen for nærmere information.

OBS. MUSEET HAR ÅBENT OM MANDAGEN I UGE 8, 42 OG 2. PÅSKE OG PINSEDAG.

Udstillinger på Vendsyssel Kunstmuseum:

STILLE STUNDER  - EN TEMATISK OPHÆNGNING OG ISCENESÆTTELSE AF EGEN SAMLING
Oplev en perlerække af museets egne værker arrangeret efter temaerne 'Mennesket', 'Troen', 'Hjemmet' og 'Naturen', heriblandt kunstnerne Poul Anker Bech, Agnete Bjerre, Frede Christoffersen, Svend Engelund, Niels Helledie og Johannes Hofmeister. I udstillingen vil der være rum for ro, fordybelse og nydelse.
16. JANUAR - 15. MAJ 2016 / Stueetagen

SNEKKE KRISTENSEN - PÅ DANSK
I 2015 har Snekke Kristensen fejret 25 års jubilæum som maler. I den anledning viser vi en række af hans nyeste værker, heriblandt en serie på 12 malerier med hverdagsskildringer - ét for hver måned i år 2015. På udstillingen er der således rig lejlighed til at gå på opdagelse i begrebet danskhed og se verden, som den tager sig ud, med Snekkes kunstnerblik. 
30. JANUAR - 28. MARTS 2016 / Foyer og sidegalleri

KUNSTNERSAMMENSLUTNINGEN MARTSUDSTILLINGEN (1951-1982)
Udstillingen præsenterer en lang række værker af Kunstnersammenslutningen Martsudstillingens medlemmer, herunder Ejler Bille, Poul Ekelund, Viggo Jensen, Arne Johannesen, Harald Leth, Knud Lollesgaard, Agnete Madsen, Anna Thommesen, Erik Thommesen, Gertrud Vasegaard, Åge Vogel-Jørgensen og Jeppe Vontillius.
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum.
28. MAJ - 28. AUGUST 2016 / Stueetagen

Åbningstider
01/01/2016 - 31/12/2016 Tirsdag - Søndag 12:00 - 16:00
Pris
Voksne
60.00 DKK

Opdateret af:

Hjørring Turistservice turistbureau@visithjoerring.dk
 

Kontakt

Adresse

P. Nørkjærs Plads 15
9800 Hjørring

Telefon

+45 98 92 41 33

Fakta

 • Faciliteter

  • Museumsbutik/Kiosk
 • Klassifikation

  • Tilgængelighed - Nem adgang
 • Samlingernes emne

  • Kunsthåndværk
  • Keramik
  • Grafik
  • Billedkunst

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

 • Se geokoordinater

  Longitude : 9.987321
  Latitude : 57.460957