Sjov for hele familien i Hjørring området

Hjørring og Sindal byder på masser af aktivt byliv, shopping og kultur.

Hjørring er Vendsyssels gamle kulturhovedstad, som tager imod sine gæster med shopping, caféliv, museer, teatre og masser af oplevelser, bl.a Stygge Krumpen dagene, revy og dyrskue.

Kunst & Kultur

I Hjørrings centrum finder du historiske perler som de tre middelalderkirker, Vendsyssel Historiske Museum og flere arbejdende værksteder. Her venter også kunstneriske oplevelser på Vendsyssel Kunstmuseum og på gader og pladser, bl.a. P. Nørkjærs Plads, hvor professor Bjørn Nørgaard giver sit eget skulpturelle bud på den nordiske mytologi. Kulturoplevelserne står i kø for at berige din ferie i Hjørring. Uanset om du er til revy, teater, film, koncert, gallerier eller arbejdende værksteder kan du finde tilbud i Hjørring.

Shopping

Med over 175 specialforretninger og et bredt udvalg af supermarkeder er der altid basis for at gøre en god handel i Hjørring. Du kan shoppe i gågederne med de mange specialforretninger, du kan udforske METROPOL ShoppingCenter eller du kan besøge Bispetorvet med bl.a. Føtex, Toys'R'Us, Harald Nyborg og Elgiganten. I Østbyen finder du en række store boligbutikker.

Aktiv ferie for familien

I Hjørring og omegn har du alle muligheder for en aktiv og spændende ferie med familien eller vennerne.  Der tilbydes både gokart, bowling, golf, minigolf, legeland, svømmehal og fiskeri. 

Ud i naturen

Hjørring er en meget grøn by med skønne parker og grønne områder. Christiansgave og Svanelunden indbyder til afslapning og leg. Parken ved Sct. Knuds Kilde rummer bl.a. en friluftsscene med sommerspil. I byens nordlige udkant ligge Hjørring Bjerge, et enestående 90 ha stort naturområde. Sindal ligger i den frodige "Soldal" lige der, hvor Uggerby Å drejer nordpå mod sit udløb i Skagerrak. Åen byder både på ørredfiskeri og kanosejlads. Tolne Skov er et yndet udflugtsmål, og på landbrugsmuseet i Mosbjerg kan du prøve livet på landet for 100 år siden.

Del denne side

Nyttige links

Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Kunstmuseum

Hjørring Biocenter

Vandhuset Park Vendia

Hjørring Teater

Vendsyssel Teater

Hjørring Sommerspil

METROPOL ShoppingCenter

Oplev Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg, når museet inviterer til høstdagen, kartoffeldagen, høbjergning, fåreklipning og meget mere.

Landskabs- og Landbrugsmuseum i Mosbjerg

 Hjørring Sommerspil opfører nogle år familieforestillinger.

Hjørring Sommerspil

Krumme - børnenes bedste ven i Hjørring

Hvis nogen tror, at børnenes bedste ven er julemanden, så skulle de spørge børnene i Hjørring. Deres bedste ven hedder nemlig Krumme. Krummes flotte tog er hver lørdag formiddag et fast indslag i bybilledet. Toget kører troligt op og ned ad gågaden med masser af børn ombord. Toget stopper på Springvandspladsen og turen er selvfølgelig GRATIS. Forrest sidder lokomotivfører Krumme i sin flotte røde jakke, høj rød hat og hvide bukser. Som det eneste tog i Danmark, får passagerene gaver, når de kører med toget. Det er nemlig en vingummibamse. ALLE får også en billet.

Krummes tog

Pige i et træ

Sjove aktiviteter i Hjørring området

Hele området byder på masser af aktiviteter for hele familien. I badetøj, i fuld fart, hoppende op og ned, med golfkøllen eller en paddel i hånden? Her finder du mange muligheder.