Kunst og Kunsthåndværk i Hjørring området

I hele området findes der et varieret kunstnerliv og der er rig mulighed for et besøg hos de mange kunstnere og kunsthåndværkere. Du kan både møde etablerede kunstnere og spirende talenter, der alle gerne åbner sin dør for dig og byder velkommen indenfor. 

Herunder findes et udvalg af spændende kunstnere i området. 

Glasstuen v/Karen Horsholt, Sindal

Glasstuen er bestemt et besøg værd. I det naturskønne område på Fjelstedvej i Sindal, har Karen indrettet den gamle lade, som butikslokale og arbejdende værksted. Karen har 10 års erfaring med glasset og hun tilbyder kurser for alle, der har lyst til at "lege" med glasset selv. Udstilling og salg af formstøbt glas. Af andre varer sælges også unika tørklæder, håndlavede kort, tasker, patchwork, unikatøj fra Pølle Knølle, Raku, stentøjskeramik og smykker. Glasstuen har åbent hver onsdag kl. 10.30-17.00. Desuden er der åbent Skærtorsdag og Langfredag i påsken. 

Glasstuen v Karen Horsholt


Billedhuggerne Anni Kristine & Flemming Holm

Nord for Hjørring bor det internationalt kendte kunstnerægtepar Anni Kristine & Flemming Holm, som laver smukke skulpturer i granit og brpnze. Granitblokkene bliver til elegante skulpturer. 
Bronzeskulpturerne bliver færdiggjort og står ofte i deres humoristiske udtryk, som noget ganske egenartet. Besøg uden for åbningstider kan aftales. Anni Kristine & Flemming Holm

Det Grafiske Værksted, Hjørring

Besøg Det Grafiske Værksted i Hjørrings permanente salgsudstilling med original grafik af anerkendte danske og internationale kunstnere. 280 værker er ophængt på vægge i rammer, der giver den besøgende rig anledning til at beskue det enkelte grafiske tryk.

Grafisk værksted
Del denne side

Gallerier og kunsthåndværk

Besøg gallerier og arbejdende værksteder i hele området, hils på kunstneren og kunsthåndværkeren og få en snak om kunsten og inspirationen.Glasstuen v Karen Horsholt

Kunst i Sindal & Tolne

Mange af kunsterne i Sindal og Tolne har etableret i deres private hjem, hvor kunsten kan udfolde sig og kreativiteten blomstre i hjemlige omgivelser.

Vendsyssel Kunstmuseum

Vendsyssel Kunstmuseum er et statsanerkendt museum. Det er et af de få kunstmuseer, hvor man kan opleve en nær forbindelse mellem kunstens billeder og det karakterfulde landskab udenfor museets bygning.

Vendsyssel Kunstmuseum

Herregården Odden

Herregården Odden er den nordligste herregård i Danmark. Den er mere end 700 år gammel. På herregården finder du en stor samling af maleren J.F. Willumsens værker.

Herregården Odden

 

Gøgsigs Pakhus i Sindal

Kulturhuset "Gøgsigs Pakhus" er et gammelt købmandspakhus, opført omkring århundredeskiftet, som en af bygningerne til købmandsgården - "Sindal Købmandshandel".  "Gøgsigs Pakhus" byder på skiftende udstillinger året rundt i tre etager. I stuetagen findes også en café.

Gøgsigs Pakhus