Kulturelle oplevelser i Hjørring området

Hjørring er som landsdelens gamle kulturhovedstad et centrum for kulturelle oplevelser. Med to teatre, museer og adskillige arrangementer hele året, kan du altid få en kulturel oplevelse i Hjørring.

Vendsyssel Teater

Efter ti års planlægning og to års byggeproces er Vendsyssel Teater flyttet til nye flotte rammer på Banegårdspladsen i Hjørrings centrum. Huset er på 4200 kvadratmeter og rummer en teatersal med plads til 250 – 350 tilskuere. Scenen er udstyret med den mest avancerede sceneteknik, herunder muligheden for ”in-the-round” opstillinger. Foruden Vendsyssel Teater bliver der plads til, at andre kreative miljøer i Hjørring kan skabe aktivitet i og omkring bygningen Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Teatret udbyder 3-4 egenproduktioner i løbet af sæsonen, plus en række gæstespil, temaaftener, events og undervisningstilbud. Herudover turnerer teatret med udvalgte egenproduktioner.

Vendsyssel Teater

Hjørring Teater

Hjørring Teater spiller de fleste forestillinger på Vendelbohus scenen - "Vendelboernes Skuespilhus i over 100 år." Den smukke gamle teatersal er fra 1907. Hjørring Teater viser årligt over 20 forskellige professionelle teaterforestillinger med ca 35-40 opførelser.

Hjørring Teater

Hjørring Sommerspil

Hvert år danner friluftsscenen i Sct. Knuds Kilde ramme om Hjørring Sommerspil. I amfiteatret er der plads til 2000 tilskuere. Her kan du få en udendørs teateroplevelse udover det sædvanlige, når Vendsyssels bedste amatørskuespillere opfører en musikalsk teaterforestilling. Billetter kan købes på Hjørring Turistservice og i Teaterbutikken samt ved indgangen 1 time før forestilling.

Hjørring Sommerspil

Hjørring Revy

Engang blev Hjørring kaldt Danmarks kedeligste by. Men når det gælder dens revyhistorie er den snarere Danmarks sjoveste. Hjørring har altid haft et hav af lokalrevyer og da Hjørring revyen for nogle år genopstod blev det en stor succes. Revyen opføres på Vendelbohus, instruktør er Donald Andersen og revydirektør er Henrik Baloo Andersen.

Læs mere om Hjørring revyen.

Hjørring Biocenter

Hjørring Biocenter er Vendsyssel største biograf og her vises film for hele familien i fire sale. Biografen har store komfortable stole og er naturligvis fuldt digitaliseret. Kiosken har et stort udvalg af slik og sodavand for enhver smag. Der er fri parkering lige ved døren og der er åbent 364 dage om året. Billetter kan købes på www.hjbio.dk - eller på billettelefon: 96 23 44 44. 

Hjørring Biocenter

Hjørring Bibliotek

Biblioteket i Hjørring ligger i shoppingcentret Metropol. Gratis adgang til lån af pc og trådløst net. Stort og indbydende børnebibliotek med rutschebane og område til småbørn. Spændende arrangementer året rundt for hele familien. Besøg også Café lige efter bogen, hyg dig og få et inspirerende frikvarter i et lækkert designet miljø.

Hjørring Bibliotek

Del denne side

Vendsyssel Festival

Vendsyssel Festivalen byder hvert år på koncerter med kunstnere af høj musikalsk kvalitet. Koncerterne holdes i Vendsyssels smukke omgivelser, og koncertgængere får samtidig mulighed for at stifte bekendtskab med en række af Vendsyssels spændende kirker og koncertsteder.Koncert på Vendsyssel Kunstmuseum

Kulturfrikadellen

Kulturfrikadellen er et tilbud til børnefamilier, hvor man kan få en kulturel oplevelse kombineret med aftensmad. Målgruppen er de 3-6-årige med forældre eller bedsteforældre, men tag gerne lillebror eller storesøster med. Billetter til hvert arrangement kan købes i børnebiblioteket i Metropol senest lørdagen før arrangementet. Børnebiblioteket kan kontaktes på tlf.: 7233 4801.

Gøgsigs Pakhus i Sindal

Gøgsigs Pakhus er et gammelt købmandspakhus, opført omkring århundredeskiftet, som en af bygningerne til købmandsgården - Sindal Købmandshandel. Gøgsigs Pakhus har gennemgået en nænsom restaurering, hvor man har formået at bevare den hyggelige atmosfære fra svunden tid og pakhuset fungerer i dag som Kulturhus og centrum for kunst i Sindal.Gøgsigs Pakhus, Sindal. Copyright: Wikipedia